Darukyna Kuca
1000/1000
1000/1000
1000/1000
Njena porodica se proslavila u velikim borbama. Plemici koji bi dali zivot za svoje selo, nindze hrabrog srca. Uvek formalni, umereni u svemu i voljni da pomognu drugima. Njihova kuca, koju su ljudi smatrali za mini dvorac, lezala je na izlazu iz sela.
Uz gusto zbijenu sumu koja ih je okruzivala, mogli su da uzivaju u prirodi. Suma je bila simbol njihovog Senju klana i smatrali su je svojom zastitnom amajlijom, pa su se zato trudili da je prosire i zastite.
Cesto su se ovde odrzavali balovi i prijemi velikih ljudi i zvanicnika. Ljudi iz ove kuce su bili veoma gostoljubivi
1000/1000
1000/1000
1000/1000
Odlazite da popričate nasamo, rekao sam ti danas da se ne ponašaš tako, čekaćemo svi ovde, nije kao da će Daruky da pobegne..
(Slabašno se nasekirao s obzirom na to kakav dan je imao bio je još i dobro raspoložen.)
Uostalom i Daruky pretpostavljam bi želela da popriča nasamo sa tobom.. tako da , reši to što imaš nasamo na taj način a ima vremena da pričamo svi.
(Rekavši to pogledao ga je još jednom u nadi da će poslušati pa se vratio nazad dole i seo u dnevnu sobu.)
----
(Okrenuo se na zvuk bližih koraka i kašljanja, pogledao je i video Daruky kako izlazi iz kuće, naravno da mu nije bilo svejedno i pošao je za njom, prihvatajući je za ruke dok je padala, prevrnuo je očima jer nije odobravao ovo njeno ustajanje pod takvim okolnostima. Nije mogao da zna da je toliko loše, primetio je da je vidno u očajnom stanju ali daleko da je znao ozbiljnost situacije, očekivao je da će mu se verovatno Makishima pridružiti dole ali je i to mogao u ovom trenutku da podnese, tako da bi Raneki mogao da ostane nasamo sa Boom.)
Daruky, šta se desilo? Moja šala od ranije.. ja...nisam znao da je ovoliko loše.
(Iskrivio je uobičajeni osmeh u nešto što ni sam nije znao šta predstavlja.)
1000/1000
1000/1000
1000/1000
"Boa, Raneki, vidimo se ovih dana, mislim da nekome treba moja pomoc."
Izgovorio je, spustivsi se niz stepenice za Daruky, video ju je na kolenima, izubijanu kod vrata, zajedno sa Hanzoom koji joj je pripomogao, izgledalo je kao da svima tu treba malo privatnosti, pa je samo prosao pored njih dvoje i stao ispred dvorista, dovoljno blizu da uhvati ako se ista desi, ali dovoljno daleko da imaju normalnu dozu privatnosti, klimnuvsi im glavom dok je prolazio kao znak pozdrava.
"Daruky, Hanzo."
1000/1000
1000/1000
1000/1000
Daruky ? Reci nesto...
Rekao je Raneki i samu ju je pomilovao po licu. Zatim se brzo okrenuo ka Boi.
Donesi neki peskir ili bilo sta brzo !
1000/1000
1000/1000
1000/1000
Izvoli. Pobrini se o sestri.
uradivši ovo, produžila je dalje, ka šumi..
1000/1000
1000/1000
1000/1000
Pomislila je dok je u teskom stanju klecala na pragu. Ovo nije trebalo da se desi i nije mogla da dozvoli da bude toliko slaba. Sa poslednjim atomima snage se uzdigla.
U redu sam.
Rekla je i uputila se ka kapiji, ni jednom ih ne pogledajuci. Zelela je da izbegne bespotrebne poglede i pricu. Bila je previse razocarana. Trudila se da ne zastaje, kako joj se ne bi dodatno obratili. Izasla je iz dvorista i prosla pored Makishime, oslonivsi se na njegovo rame u jednom trenutku i osmehnuvsi mu se. Samo je produzila napred sepajuci.
1000/1000
1000/1000
1000/1000
"Ajde sedi, kao kada smo bili deca, dogovorili smo se da cemo se cesce igrati zar ne?"
Rekao je sa smeskom i nekako omeklim glasom, kao da je situacija koja se pre toga odvijala izmedju Ranekija i Boe bilo bas ono sto ga je razresilo bilo kakve frustracije.
1000/1000
1000/1000
1000/1000
Biće ona dobro, Makishima je prošao pre svega par sekundi, srešće ga usput, on je neće pustiti takvu, i neće joj se ništa desiti sigurno, bar u to verujem. A znam da je tvrdoglava..naljutila se na nekog, i ako je pratimo biće još gore.. ti idi prati Bou, rešite to.. nju pusti da ne bi morala da beži od nas, jer ako bude bežala i trčala biće joj još gore.. idi za Boom ja ću ostati ovde, ili ću otići svejedno, ne brini za mene.
(Nasmejao se i vratio se da sedne.)
1000/1000
1000/1000
1000/1000
A gde idemo?
Upitala je radosno. Mada joj nije ni bilo bitno, pitala ga je cisto radi reda. Nije zelela da se vraca i to je bilo sve.
Samo da znas da sam sada mnogo teza nego sto sam bila kao manja, ne znam hoces li me moci vuci.
Znala je da hoce. Ipak je on bio dosta jaka osoba, barem sto se tice moci, ali sudeci po tome kako je bio razvijen, cinio se kao snazan covek. Sve sto joj je sada falilo je samo bilo malo cebence sa kojim bi se skroz ususkala u te sanke i mozda cak i zaspala tu. Bilo je dovoljno snega po putevima kako bi sanke lepo klizale, ali nije padao i to joj je savrseno odgovaralo.
1000/1000
1000/1000
1000/1000
"Idemo do mene Daruky, setio sam se da ti zapravo i ne znas gde ja zivim otkako sam se odselio od svojih, a i oboje nam treba malo mira zar ne?"
Malo je i pozurio, razumeo je da za nju, tako povredjenu nije bas bilo povoljno da bude napolju na ovoj hladnoci, ogrnuo bi je kaputom, ili bilo cime, ali i zimi je nosio samo obicnu belu kosulju, imao je tu privilegiju da bude clan Yuki klana i da ga zima preterano ne dotice, poslednja misao pre nego sto su usli kod njega u kucu bila je o tome koliko su u stvari nebulozno njih dvoje izgledali prolaznicima.
1000/1000
1000/1000
1000/1000
Mhm...
Iako je znala da je on nece videti, jer je bio okrenut tada ledjima prema njoj, ipak je to uradila iz navike. Ali barem ju je mogao cuti. Bez pogovora je pristala, iako mozda nije trebala. Bio je podmukao covek, zbog njega je bila u ovakvom stanju. Pa ipak, kao da je znala da je u dubini duse osecajan. Tada je shvatila da bi on mozda mogao nekoga da voli i opet joj je Boa pala na pamet, ali je otpisala tu pomisao jer nije preterano reagovao na njenu danasnju pojavu. Samo je zatvorila oci i nastavila da uziva u sankanju.
1000/1000
1000/1000
1000/1000
1000/1000
1000/1000
1000/1000
1000/1000
1000/1000
1000/1000
1000/1000
1000/1000
1000/1000
Zar ti nisam rekao da mozes da dodjes u ovu vilu kad god hoces, jos od kako si bila ovde prvi put nakon sto smo bili u restoranu kada sam te nosio do kuce.
Rekao je Raneki gledajuci je ozbiljno, kao i uvek, cekajuci da caj bude gotov.
1000/1000
1000/1000
1000/1000
Upravo ovde i započinje tema koju sam htela da otvorim još onog dana kada je Daruky bilo loše.. umotala se još malo u ćebe i sklupčala kako bi joj bilo toplije. Gledala ga je pravo u njegove tamne i ozbiljne oči. I njene oči su bile veoma ozbiljne, možda čak pomalo tužne, dok je govorila: Postoji jedna stvar zbog koje smatram da ne treba da računam više na tu ponudu.. niti na bilo šta drugo što si mi uputio otkako se znamo.. rekavši ovo, nije mogla da izdrži dubinu njegovog pogleda. Spustila je svoj pogled na dole i skupila usne: bilo joj je veoma teško. Zaboravila je na temperaturu, zaboravila je na sve: samo je gledala u zemlju i skupljenih usana razmišljala kako da nastavi sa pričom..
1000/1000
1000/1000
1000/1000
Sta god imas na umu, mozes uvek da mi kazes... Dakle, navali...
Rekao je Raneki ceakjuci strpljivo njen odgovor.
1000/1000
1000/1000
1000/1000
Raneki. Slušaj me pažljivo. Želim sve da ti kažem odjednom, plašim da da, ako stanem, ne posustanem i ne rešim da ti na kraju ništa ne kažem. Jer jako mi je teško ovo da pričam.Ti ćeš me možda ismejati, možda ćeš me prezirati posle ovoga, možda će ti biti drago da se otarasiš mog prisustva, a možda će ti biti svejedno..ja ne znam kako se ti trenutno osećaš. Oči su joj se na trenutak zasuzile, izgledala je kao da će početi da plače, ali nije. To je bio više neki unutrašnji protest protiv toga što ne zna kako se on oseća. Ipak, bez pauze je nastavila da priča:
Kružile su neke priče o meni i Makishimi. To su bile potpune laži, kojima si ti najverovatnije i poverovao, zar ne? govoreći to u Boinom glasu mogla se primetiti trunka razočarenja zbog njegovog tadašnjeg nepoverenja ka njoj. Sada je nastavila da priča: Ipak, to je sad manje bitno. ja sam se tad malo razočarala zbog svega što se dešava i odlučila da budem malo sama, zato sam onako naglo otišla onaj put. Međutim, sad sam ti samo objasnila šta se tad desilo. Glavna stvar tek sledi: neću da okolišam jer to bi bilo nepotrebno odlaganje onoga što se svakako mora reći..zapravo, onoga što ja moram da kažem jer ću inače svaki put spustiti pogled sa tvog, kao malopre. Zastala je da dodje malo do daha, ipak se borila sa bolešću sve vreme dok je ovo pričala. Zatim je skupila svu hrabrost koju može posedovati neko i rekla:One priče za Makishimu tad su bile čista izmišljotina... međutim,
kada bi ti Hanzo sada to ispričao..zastala je na sekund i napravila toliko ozbiljnu facu da bi se uplašila sama sebe da se pogleda u ogledalo Kada bi ti Hanzo sada to rekao, ne bi sasvim pogrešio. Imao bi osnova da tvrdi da je potpuno u pravu čak. Neću tražiti nikava opravdanja za sebe, ali želim da te uputim u situaciju: nikada u životu ja ne bih uradila nešto toliko užasno kao što je prevara. Ako misliš (mada verovatno ne razmišljaš o tome) da bih ja otišla kod nekoga i dobrovoljno te prevarila, to je pogrešno mišljenje. Međutim, sa Makishimom se desila jako glupa stvar.. videlo se da joj je jako teško da izgovori. Jednostavno reči nisu mogle da izadju iz nje, Ovo je bilo pravo mučenje. Ukoliko je počinila greh, trenutno je biila u paklu o otplaćivala je taj greh..rešila je da sve kaže u jednom dahu: Pričala sam sa Makishimom i dogodilo se da je on došao i na prepad me poljubio. Lupila sam mu šamar, rekla da razmisli o ponašanju i otišla. To je bio prvi put. Otišla sam tada do reke gde me je on kasnije ponovo našao. Kako se to dogodilo, ne znam ni sama. Ipak, ponovo je iskoristio istu foru i poljubio me... Ja sam ga bacila u reku tada..Raneki, kada je izašao iz vode on je to ponovo uradio. i dalje je pričala vrlo stabilnim glasom, mada je malo zadrhtao: tako joj je malo falilo da ne izdrži, da prosto izadje odatle, da zaboravi na sve, ili u krajnju ruku da se isplače kao nikad do sad.. ipak, hrabro je nastavila da ga gleda u oči: Raneki, nemoj samo da kriviš njega, da smatraš da ja nisam krivac, jer jedini krivac u svim ovim situacijama sam ja. Samo ja, niko više. Ja sam se zbližila sa njim. Ja sam se vidjala sa njim. Dobrovoljno. Ja sam mu dozvoljavala toliko da mi se približi. Ja ga nisam zamrzela prvi put kad je to radio. I na kraju, Raneki...ja sam na kraju uživala u tome. Uživala sam u osećanju da me neko voli, uživala sam što je neko tu, uz mene. Raneki..nisam nijedan od ta tri poljubca dobrovoljno primila, ali shvatam da sam indirektno jedino ja kriva.. nemoj kriviti Makishimu, ne želim da on ispada opet zlotvor zbog mene. Jednostavno,
pokušavam to da objasnim sebi, kako sam mogla tako nešto da uradim? Da se tako nisko spustim da posle ta tri poljubca ne zamrzim Makishimu? Posle nije bilo ničega..međutim, ovo je i više nego dovoljno da me ti ne podnosiš, da me prezireš, da mi se podsmevaš do kraja života..naravno, ako ti nije svejedno. Iz ovog razloga, ja nisam bila slobodna da udjem u tvoju kuću. I iz tog razloga, ja nemam prava da gledam u te tvoje mudre i plemenite oči... Ovde je morala da stane, Nije imala više snage da priča. Samo je spustila pogled, kao neko ko je nedostojan da ga gleda. Zapravo, sada kao nikad do sad je želela da ga gleda, alli isto tako, sada kao nikad do sad smatrala je da nije dostojna ni razgovora sa njim.. Posle ovoga bila je jako tužna, oči su joj plakale, iako nije bilo suza. Ipak, Raneki to sada nije video zato što je ona držala glavu na dole...
1000/1000
1000/1000
1000/1000
Nije tvoja greska, ti si samo pratila svoje srce, zar ne ? Ja sam kriv sto nisam dovoljno dobar za tebe i sto si svoju srecu nasla u drugome. Slusaj...
Rekao je Raneki i tada se okrenuo i pogledao ju je.
Kada sam pricao ono oko toga da te pustam da izaberes da odes kod koga hoces, nisam mislio na to da odes kako bih te se otarasio, nego kako bi bila srecna. Tvoja sreca mi je bitnija od moje sopstvene...kako nisi shvatila...Naravno da sam zeleo da ostanes samnom do kraja, ali ako ne zelis, ako te srce vuce negde drugde, onda ja nemam pravo da te drzim zakacenom za lancima. Ja sam ionako najgori... lik koji ne moze da pokaze osecanja...sta ce ti to u zivotu...? Mozda je moja sudbina zivot u samoci... o tome sam dugo razmisljao.
Rekao je Raneki ovoga puta nekako sumorno, kao da je ceo svet srusen pred njim, kao da on vise nije onaj isti hladnokrvni Raneki kakvog ga je sigurno pamtila.
1000/1000
1000/1000
1000/1000
Kako ti možeš smatrati da nisi dovoljno dobar za mene? Da li je to neka šala? nije mogla dugo da priča ovakvim glasom. Zakašljala se.Gledala ga je ponovo u oči, ali je opet počela da drhti. glas joj je bio veoma tih kad je progovorila:
Raneki..kako bih volela da si tada razumeo da je moja sreća bila u tebi. Da shvataš koliko velika osećanja ja gajim prema tebi. A opet, desilo se šta se desilo, i ti posle svega toga kažeš da si ti najgori? A ne ja? Raneki, kako to možeš da kažeš? Šta je sa tobom? Raneki, reci mi da me mrziš i prezireš, ili da sam najgora osoba koja postoji na svetu..ovakva reakcija me još više ubija.. usne su joj već bile potpuno suve i ogrebane, bila je crvena samo u obrazima i na čelu, sve okolo je bilo smrtno belo. Oči su se caklele. Skoro da se vraćala u bunilo posle svog govora, a njegove reakcije...
1000/1000
1000/1000
1000/1000
Kako mogu da kazem da te prezirem kada sam uvek stavljao tvoju srecu umesto moje ? Kako mogu da kazem da si ti kriva, kad ja nisam mogao da iskazem emocije i pokazem ti nesto zapravo ? Naravno da je u toj situaciji prirodno da ces pronaci utociste. Izvini samo sto si morala da me ikada sretnes i sto sam morao da budem deo tvoga zivota.
Rekao je Raneki i tada se okrenuo i ponovo je gledao kroz prozor cutke.
1000/1000
1000/1000
1000/1000
Osvesti se, Raneki. Probudi se. Gde si nestao? Zašto se tako ponašaš? Ja sam zasrala stvar, ja ću da snosim posledice. Ne želim da se ti ovako osećaš. Rekavši to, osetila je kako je počela da gubi snagu. Ipak, iskoristila je poslednje atome iste kako bi skupila ruke u gard i par puta ga udarila u grudi. To su bili bukvalno dodiri s obzirom na to da snage više nije imala. Odmah posle tih nekoliko udaraca, ona je zamalo pala od slabosti. Pre nego što se to desilo, ona je uradila nešto neočekivano, čak i za nju: zagrlila je ranekija i naslonila se na njegove grudi, možda kako ne bi pala, a možda jednostavno jer je htela da učini nešto za njega, a nije znala šta, Cela ta scena bila je malo čudna: od šamara, preko "udaraca" u telo do zagrljaja: možda je poludela, a možda prosto nije znala šta da radi. Ipak, grlila ga je tako kao da neće da mu da da pobegne od nje. Kao da je ovim udarcima prizvala pravog Ranekija i drži ga kako ne bi ponovo nestao..
1000/1000
1000/1000
1000/1000
Izvini. Koliko god da mislis da si ti kriva, ja prosto ne mogu da prihvatim cinjenicu da zaista i jesi. Ja nikada nisam bio tu...Ja sam ovde negativac, ja sam ovde los... Oprosti mi...
Raneki je samo govorio i nije se pomerao iz te pozicije.
1000/1000
1000/1000
1000/1000
Ali.. zašto, Raneki? glas joj je bio veoma uplašen. Primetno je drhtao. Raneki, molim te reci mi za šta mi se izvinjavaš? Objasni šta želiš da mi kažeš svime ovime? Osećala je da je možda bolje da ne čuje odgovor, čak je neprimetno ustuknula još korak-dva, plašeći se da čuje odgovor..
1000/1000
1000/1000
1000/1000
Rekao sam ti vec za sta se izvinjavam... Izvinjavam ti se sto nisam pokazivao da mi je stalo do tebe i izvinjavam se takodje i sto si morala da me imas u svom zivotu, sto si morala da trpis sve ovo... Ja sam oduvek bio ucen da potisnem sva svoja osecanja u mene i nikako ne mogu da ih iskazem... Ja sam kukavica...
Rekao je samo Raneki sumorno.
1000/1000
1000/1000
1000/1000
Raneki..ne znam šta te je zaposelo..ali predosećam nešto. Nešto jako loše. Ali jednu stvar zapamti: ti si veliki čovek, a ne kukavica. zatvorila je oči na par sekundi, otvorila ih ponovo i odlučno, mada tiho upitala:
Šta ćemo, Raneki? Vidim da si nešto odlučio. Iskaži to sada, molim te.. rekla je Boa, jedva se boreći sa nesvesticom.
1000/1000
1000/1000
1000/1000
Nisam nista odlucio...Samo sam shvatio kakav sam zapravo...Kada pogledas, kroz ceo svoj zivot sam samo gubio...A danas sam ponovo izgubio...
Rekao je Raneki i samo ju je pogledao bledo u oci.
1000/1000
1000/1000
1000/1000
1000/1000
1000/1000
1000/1000
1000/1000
1000/1000
1000/1000
1000/1000
1000/1000
1000/1000
1000/1000
1000/1000
1000/1000
Laku noc bato...
Okrenula se i konacno usla u svoju sobu. Presvukla se i legla u krevet. Previse je bila umorna da bi razmisljala o bilo cemu. Konacno joj se ukazala prilika da oseti toplinu svoga doma i udobnost sopstvenog kreveta. Sklopila je oci i ubrzo zaspala.
1000/1000
1000/1000
1000/1000
daruki jel si tu?
udzahom i idzahom sam povikao glasno kako bi me cula jer jos nisam dosao do daha i naravno cucnuo sam kako bih se odmorio i sacekao da otvori sigurno je ona tu.
1000/1000
1000/1000
1000/1000
Zdravo komsija, kojim dobrom dolazis u moj dom?
Sacekala je da cuje odgovor, a zatim da ga pozove unutra ako to bude potrebno. Nije se obuvala jer nije ocekivala da ce morati da sto pre krene na misiju koju joj je donosio njen dragi komsija.
1000/1000
1000/1000
1000/1000
zdravo i tebi,naravno dosao sam jer mi je kage rekao da ti prenesem da ides na neku misiju pa ovako da te obavestim da znas da nebi zaboravila.
gledao sam u nju i pricajuci sa osmehom i naravno uzeo sam jos jedan dah da joj kazem jer sam trcao bespotrebno jer ne znam ni sto sam trcao kada sam se umorio kao da me neko nosio imao sam osecaj da je stavio neko na mene teret i da sam nosio stvari.
jel zelis mozda da te otpratim do kapije ako pristajes.
1000/1000
1000/1000
1000/1000
Vidim da si umoran, zelis li da udjes mozda i popijes caj i taman mi detaljnije ispricas o misiji? Nakon toga mzemo polako krenuti, naravno ako nije nista previse hitno.
Otvorila je sirom vrata i izmakla se u stranu kako bi mu napravila mesta da udje unutra i rukom ga uputila ka unutrasnjosti kuce.
1000/1000
1000/1000
1000/1000
pa nije bas da volim caj ali caj nikad nisam probao ali bi mogolo neki sok ako moze.
razgledao levo desno okretajuci glavu,bilo je lepo i to sve,ali se taman secam kada sam prosli put bio kod nje da je bio neko snjom ili mozda goste.
secam se prosli put dolazio sam kod tebe i naravno imala si neke goste ali dobro barem sam dosao da se vidimo i pricamo da se malo bolje upoznamo kao dva normalna coveka.
stavio sam glavu nazad da probam sa glavom fotelju kakva je i bila udobna ali mi bila ravna glava i naravno prekrstio sam noge ono desnu na levu stavio i cekao da odgovori a mozda i da donese sok.
1000/1000
1000/1000
1000/1000
Izvoli dragi Rio, sipala sam ti sok od narandze, a imas tu i malo kolaca da se zasladis. Mora da si imao naporan dan.
Sela je na kauc preko puta njega i naslonila lakat na svoje krilo, a glavu na saku. Gledala ga je sa osmehom, a zatim nastavila:
Nego, o kakvoj misiji je to rec? Gde se ide i ko sve ide na tu misiju?
1000/1000
1000/1000
1000/1000
hvala.
uvek volim da konbinujem nesto sa necim pa to ispadne savrseno i naravno posto isam znao nesto o tolikoj misiji,samo po nesto ne bas sve.
pa rec je o tome da trebate da idete u neku pustinju naravno valjda ides sa nekim a ce ti on objasniti kolko ja znam zove se reisi yamanaka sigurno zna sve o misiji pa mozes i njega pitati.
odgovorio sam normalno gledajuci je u oci kao sto uvek pricam sa ljudima,onda sam uzeo sok i malo popio i bilo je osvezavajuce da sam slucajno podrignuo.
1000/1000
1000/1000
1000/1000
Rekla je tiho i onda pogledala na sat. Mozda je bilo vreme da se krene polako ka kapiji. Podigla je obrvu, a zatim vratila pogled ka Riomarindu.
Pustinja kazes, hmm...
Nije imala ikakvu predstavu o tome sta bi mogli raditi u pustinji, znala je samo da ce morati da ponese dovoljno vode. A osoba sa kojom je trebala da ide joj je bila potpuno nepoznata i to ju je nekako zabrinulo, s obzirom da ce izaci izvan sela sama sa potpunim strancem. Doduse nije strahovala da ce da je ubije, smatrala je da je dovoljno jaka da se odbrani, pa tako joj to nije predstavljalo problem. Lagano se pridigla i veselo mu se obratila.
Pa hocemo li polako da krenemo?
1000/1000
1000/1000
1000/1000
pa da mozemo krenuti spreman sam.
podigao sam se i lagano smo sisli dole ka vratima.