Forest Honshū
1000/1000
1000/1000
1000/1000
1000/1000
1000/1000
1000/1000
Dosta si naucio od mene Harukami, moram da priznam. Titula prijatelja se ne moze tek tako steci preko noci. Potrebno je vreme, a cak i tada ne mozes biti uvek siguran. Problem je u tome sto je u istoriji bilo 1000 izdaja od strane najboljih prijatelja.
Rekao je Raneki i zavalio se na drvo.
1000/1000
1000/1000
1000/1000
Jer su prijatelji jedino blago,a posto sam izgubio pamcenje trenutno nemam nikog slicnog tome.
Izvadio sam kunai iz dzepa i krenuo sam ga vrteti oko prsta.
1000/1000
1000/1000
1000/1000
*Sensei,cemu zivot uci me,zasto tako muci me?To je pitanje koje se vise puta pitam.Slusao sam te,i mozda sam naucio vise nego sam se nadao*.
Dok je govorio ovaj je uzeo Kunai,Harukami nije reagovao burno.Samo je seo na drvo.Razmisljao je dosta o ovom liku.Prijateljstvo.To ne postoji.
Te mu Harukami to i rece.
Pravo prijateljstvo je nesto rijedje od od najtajnih tehnika ovog kampa.To ne mozes da imas prostim pokusavanjem.Harukami se onda naslnoni na drvo.
Nije vise razmisljao.Samo je ceako odgovor.
1000/1000
1000/1000
1000/1000
Ovo je mozda bolno i tesko cuti, ali prava istina je da ovo nije film ili serija. Prijateljstvo nikada nece moci da pobedi svaki problem u zivotu. Svakome je stalo samo do sebe, nikome nije vazno sta ce biti drugima. Prava realnost je da svako motri samo za sebe i tako je bilo vekovima unazad u ovom svetu nindzi. Ljudi su odlazili u ratove zato sto su bili primorani, ali su u njima uvek gledali kako da oni licno izvuku zive glave.
Rekao je Raneki uzevsi jos jednu grancicu sa drveta i lomivsi je.
1000/1000
1000/1000
1000/1000
Nije prijateljstvo samo neka rec koja ce se pricati svakome.
Naravno drugacije je biti drugar i prijatelj.
Ja se slazem sa vama dvojcom.Ali svako ima svoje misljenje.
1000/1000
1000/1000
1000/1000
*Raneki bol ili ne.To je tako.Izgubio sam sve.Ja sam crna silueta sto dugo seta kroz noc,izgubio sam sve pa sam nasao novu moc.
Gubitak tog takozvanog prijatelja.Pravom prijatelju ce dati novu moc i drugo razmislajnje.A ovima sto gledaju samo svoju koristi.Ce da predstavlja
samo jos jednu smrt u nizu mrtvih saboraca.Ja sam imao prijatelje.Moju porodicu,poginuli su.Da li je moguce da sam sada sam?*
Harukami odkida jednu grnacicu i pocinje da je lomi.Da li su to bili zivci od pretrpljenog straha i soka.Ili je to bilo samo bes,jer nije bio tada spreman.
Tada nije bio dovoljno jak.Zato sada trpi bol.Skace na pod.Ceka odgovor Ranekia i posle toga planira otici kuci.
1000/1000
1000/1000
1000/1000
Zato ne bi trebao da budes crna silueta. Nego da svetlis i da budes svetliji od svih njih. Da im svima pokazes da su pogresili.
Rekao je Raneki i tada je ustao sa svoje grane na kojoj je sedeo duze vremena.
Pa dakle, ja cu morati sada da krenem, imam neki trening koji moram da odradim. Vidimo se !
Rekao je Raneki i samo je odjednom nestao sa lica mesta.
1000/1000
1000/1000
1000/1000
Harukami primi savet ,zatim se nasmesi.I krenu da se pozdravi sa pridoslicom.
*Vidimo se,i ja moram da krenem.*
Rekavsi ove reci,u istom stilu kao njegov sensei nestaje iz sume i krece ka ulici.Da se malo opusti.Verovatno i u restoran ode kasnije.
1000/1000
1000/1000
1000/1000
1000/1000
1000/1000
1000/1000
1000/1000
1000/1000
1000/1000
1000/1000
1000/1000
1000/1000
#card158
''Čekam te u Honshu Šumi, bilo bi lepo da dođeš što pre''
1000/1000
1000/1000
1000/1000
"Da?"
Upitao je monotonim glasom, znajuci da je takvo nezainteresovano ponasanje samog Hanzoa nerviralo i dosadjivalo mu.
1000/1000
1000/1000
1000/1000
Pa ništa rešio sam da vidim šta moj prijatelj dobri radi, da li mu je možda dosadno.. a letnji dan je tako divan..zar ne? šta misliš?
(Želeo je da ovaj put on glumi njega ali je toliko jako to želeo da je bio zapravo i dobar u tome, praveći se da je sve u redu i da ga ništa ne zanima i da nema nikakve brige. A u stvari se podsmevao u sebi i želeo je da vidi njegovu reakciju i kolko dugo će ćutati.)
1000/1000
1000/1000
1000/1000
"Pa nije mi bas bilo dosadno, odmarao sam kod kuce, i nije lose leto ali meni je nekako draza zima, logicno sa obzirom na klan, kakav je tvoj dan bio, jel se desilo ista interesantno?"
Tada se vec maltene podsmevao Hanzou, odrzavajuci bezznacajan razgovor koliko god dugo bi drugi ninja pristao na to.
1000/1000
1000/1000
1000/1000
Ništa posebno zanimljivo..šetao gradom u blizini Senju vile.. pričao sa Daruky...
(Pričao je toliko jednoličnim tonom kao da je to najobičniji dan a u stvari je na neki tajnoviti način ipak aludirao na to da je bitno.)
Šetao ulicama.. i tako svratio ovde pa se setio da te pozovem.
(Gledao mu je reakcije u toku celog njegovog takoreći govora, prativši izraze lica.)
1000/1000
1000/1000
1000/1000
"Daruky dakle, nisam je video od pre nekoliko dana kada nam je Harukami uleteo u razgovor, ona je tad pobegla, zbog njega pretpostavicu."
Nasmejao se lazno na svoju salu, znao je da ni Hanzou nece biti smesno, ali je i od njega ocekivao da u duhu ovog izlaziranog razgovora izlazira i smeh.
"Kako je Daruky, hoce li se prijaviti na ispit?"
1000/1000
1000/1000
1000/1000
(Odlučio je da na svako njegovo pitanje odgovori podpitanjem ne bili shvatio daje njegovo tajnovito ponašanje više dosadno nego zanimljivo, u svakom slučaju neće mu reći ništa više od onoga što mora. A ono što bi hteo da sazna mogao bi svakako od njegovih prijatelja u kampu koji ipak znaju više, držao je do toga da nastavi razgovor do god on ne posustane pod pritiskom i sam ne pita čemu sve ovo.)
1000/1000
1000/1000
1000/1000
"Rekoh ti da sam je video pre par dana, vise smo se ponovo upoznavali nego sto smo pricali o icemu bitnom, nije pominjala nista o ispitu, mislio sam da bi ti mozda znao."
Nije posustajao, niti ce, bio je izuzetno vest u tome da se pravi glup, koristio je taj talenat sa mnogim ninjama iz kampa, samo je cekao da Hanzo postavi neko direktno pitanje koje bi doslo do poente stvari.
1000/1000
1000/1000
1000/1000
(Zažmurio je da bi odmarao oči i čuvao snagu pošto nije mogao da ide kući da se odmori već je morao da čeka određene ljude kasnije tog dana u kampu,a plašio se da će mu se već do tada prispavati. Ili da neće moći od umora da bude.. kompetentan za neke bitnije razgovore.)
Video si sa Boom skoro?
(Nasmejao se prateći njegovu reakciju)
1000/1000
1000/1000
1000/1000
Odgovorio je, nebitan odgovor na nebitno pitanje. Cuvsi pitanje o Boi vec se malo vise osmehnuo, ovo je bila naravno pre provokacija nego pitanje, ali nije ga doticalo, cak iako je Hanzo znao istinu, a opet nije znao celu, Makishima je u tom razgovoru bio toliko indirektan, i toliko okolisao da njegove reci nikako nisu mogle da se iskoriste protiv njega.
"Ne od onog dana u poslasticarnici, sto, treba li ti?"
1000/1000
1000/1000
1000/1000
(Nasmejao se opet ga jeftino podbadajući ispod pojasa, znao je da čak iako ne pokazuje ipak će da ga dotakne to, a pošto je on igrao prljavo bilo je šta više normalno da i Hanzo uzvrati istom merom, prema čoveku si čovek, prema debilu si debil.)
Nego reci mi, oko ono tvog plana.. Daruky mi je nešto spomenula.
(Pomalo je blefirao ali je znao neke određene stvari iz drugih izvora, tako da bi mogao da sklopi neosporivu priču mada je samo hteo da vidi njegovu reakciju. A na neki način je i sama Daruky izlajala svojim pogledom kad je spomenuo njegovo ime. Šta bi to moglo biti?)
1000/1000
1000/1000
1000/1000
"Meni? Mozda si nesto pogresno protumacio."
Zatim je saslusao sledeci deo, Daruky jeste rekao da ima plan, a ona, bezbrizna devojka, je sasvim lako mogla da prenese tu poruku Hanzou, misleci da je nesto nebitno, opet, svog razgovora sa Daruky se secao kristalno jasno, i znao je da joj nije odao ni najsitniji detalj oko toga, bio je spreman da sa Hanzoom prica o tome, ali na potpuno isti nacin kao sa njom.
"Sto se tice mog plana... Pa jos sam genin, a i nije razradjen do kraja, koja je svrha pricati o planu koji nije gotov zar ne?"
1000/1000
1000/1000
1000/1000
(Nije pričao o bitnijim temama jer nije hteo da odaje sve karte, više je pričao nebitne stvari i vrteo priču koju je on otpočetka izbegavao pa mu je bilo lako da na taj način odmara mozak u nadi da će on sam u jednom momentu pokleknuti pod pritiskom laži koje stalno forsira, ali valjda u svakom društvu ima po jedan lažov uvek, i to onaj patološki koji je jadan toliko povređen da mora da se brani od svih ljudi na isti način, lažima, samo se nasmejao i rekao.)
Bilo kako bilo, svrhe u svemu ima. a drugo, možda jesi dobar. Patološki lažov, to priznajem. Ali ne možeš mene da preveslaš jer sam dobro protumačio tvoje poglede dok se ona ljubila sa Ranekijem, i oh da. Zgaziću te sa tim informacijama, držaću ih protiv tebe dovoljno dugo da me moliš da prestanem, samo zato što misliš da je kul ići okolo i lagati nekoga ko ti je verovao.
(Pripovedački i oštar ton mu je splasnuo u normalan, dok se samo još jednom nasmešio kao da je rekao ništa bitno.)
1000/1000
1000/1000
1000/1000
Odgovorio je na prvi deo pre nego sto je Hanzo poceo sa izlaganjem drugog dela, naravno, nije ga zabrinulo ono sto je cuo, cak i kada bi bilo ko poverovao Hanzou o onome sta je implicirao, to bi vise stetilo Boi nego Makishimi. Kez mu se razvukao preko lica, njegov omiljeni, onaj kada znas da si nesto skrivio, i druga osoba zna, ali opet nema nacin da to iskoristi, i dalje je bio naslonjen na drvo, mada je u medjuvremenu poceo da udara stopalom o zemlju, opet koristeci to samo kao nesto kako bi sebi odvukao paznju.
"Ma kako ima, kada ja to sve lepo isplaniram, bices prvi koji ce saznati, obecavam."
Ton mu je bio ironican, bio je svestan da Hanzo zna da Makishimina obecanja vrede koliko i zvaka iz prodavnice, drugi deo je bio interesantniji, i kao i Hanzoov kada je pitao, i njegov ton se poostrio kada je odgovarao.
"Nisi ti nista protumacio Hanzo, posto nema sta da se protumaci. Boa i ja smo samo super drugari, zao mi je ako si nesto drugacije shvatio iz moje price. To je jedina informacija koju ti drzis, kapiras? Sta bi jadna Boa mislila kada bi znala na sta impliciras, Boze."
Znao je da ce Hanzou biti jasno sta Makishima zeli da kaze poslednjim delom, Makishima mu je juce odao tu informaciju znajuci da nece moci da ga iskoristi protiv njega, imao je stit koji je siguran da Hanzo nece probiti, u vidu Boe. Na njegov osmeh je uzvratio svojim, isto toliko cinicnim.
1000/1000
1000/1000
1000/1000
(Osmeh mu se produbio u neki malo više zlobniji, strana koju je ipak imao iako je potiskivao u sebi. Sada je promenio ton u dublji i ozbiljniji govorivši sledeći deo.)
Ne impliciram ja na nju ništa, već na tebe. Video sam kako si je gledao dobrih deset sekundi, video sam tugu i bes, a to prodaj kome hoćeš..a ako nećeš da priznaš, možda treba da pitam nju šta je videla. Iako se ona pravi da me ne poznaje, a možda me je samo zaista i zaboravila ipak nisam bio tu osam godina, ali sada jesam. I vreme je da oni što treba da pokažu poštovanje, pokažu isto.
(Bio je spreman da rizikuje što se Boe tiče jer nije on taj koji treba da brine, i kome je stalo do nje.)
Šta više možda da izvučem to iz nje..
(Implicirao je na ozbiljnije stvari posmatrajući njegovu reakciju koju sad već nije toliko mogo da krije, zbog zbunjenosti sa naglom promenom Hanzovog karaktera.)
Hoćemo sad pričati normalno ili?
1000/1000
1000/1000
1000/1000
"Ne znam o cemu pricas, pored svih koji su bili tamo jedino ti si video nesto, bese si bio nesto nervozan te veceri, izasao si kada su se Boa i Raneki poljubili zar ne? To sam ja video, mislim da su i ostali prisutni. Mozda ti je bilo krivo, ja sam im cak i cestitao, bilo mi je zaista drago kada sam to video. Projektujes nesto sa sebe na mene?"
Znao je da Hanzo ne oseca nista prema Boi, ali ta situacija se odigrala tako da bi, neko ko nije upucen ni u sta, pre pomislio da je Hanzou bilo krivo nego Makishimi. Nije mu bilo milo sto mora da uzvraca ovako niske udarce, ali nije se ni suzdrzavao od toga.
"Mozda da se raspitam sa ostalima sta misle o tome?"
Iako je bio siguran da su ostali verovali Hanzou vise nego njemu, ni sam Hanzo nije mogao da promeni realnost te situacije.
"Mozemo pricati normalno, imas neku temu na umu?"
1000/1000
1000/1000
1000/1000
(Zamislio se i zapalio cigaretu koju nije zapalio pa ima preko par godina, povukao je dim i nastavio je koncentrišući se na to što govori.)
Imaš li ti? pošto svaka normalna tema je maskirana tvojim lažima i osmesima koji ne vode nikuda. Batali to sa mnom ,važi? Dovoljno te znam da nemaš šta tolko da kriješ kakav si.
1000/1000
1000/1000
1000/1000
Makishima je izvukao samo one informacije koje su njemu isle u korist kada je Hanzo zavrsio sa svojim izlaganjem, obojica su igrali istu igru, ali Makishima je na svojoj strani imao jednostavnu cinjenicu da ono sto je on pricao o Hanzou ne zna samo on, vec i svi ostali. Bilo bi nepristojno od njega da ne odgovori na ostatak onoga sto je rekao, ali to je radio sa djavolskim osmehom.
"Kao sto rekoh, ti pogledi su mozda bili plod tvoje maste. Mozes da ih pominjes iznova i iznova, ali realnost je to da oni ni za koga osim za tebe nisu postojali. Atmosfera je bila cudna prosto zato sto je Raneki, inace povucen lik, poljubio Bou niotkud, prosto i jednostavno. Za Daruky ne verujem da sumnja bilo sta, ipak smo rod, zaboravljas to? Apsolutno nista se ne desava. Ne jos. Sam si poceo ovu igru laznih osmeha i laznih prica, nisi valjda ocekivao da cu ja posustati? Necu reci nikome ni jednu rec o tebi, bez ikakve brige, sve dok i ti mene ne uzimas u usta pred drugima."
1000/1000
1000/1000
1000/1000
Videla ga je i Boa kao što rekoh, tvoja reakcije je rekla dovoljno.. izgleda da nemaš baš tolko dobru samokontrolu, nego nije ovde u pitanju ni Boa ni Raneki nego ti, ti si taj koji je od prvog dana govorio kako ne može i neće da veruje nikome, što na neki način poštujem jer moram, ali nisi napomenuo da ćeš sve što kažeš slagati i da ćeš se pretvarati da si nešto što nisi..šta više ako se dobro sećam citiraću rekao si ti me poznaješ u jednom momentu i samim tim si se opustio i nisi se pretvarao da ti je previše stalo do stvari što je takođe bilo ok, ali ako mi kažeš ovde da ti kao osoba ne možeš da prekineš da lažeš o nekim stvarima i da izvrćeš priču i ostalo onda reci tako pa da prosto počnem da te izbegavam kao i onu Ljigu Harukamija, jer jedno je da ti nemaš poverenje a sasvim drugi da si lažan. Prosto ne želim ništa sa takvim osobama.
1000/1000
1000/1000
1000/1000
"Istina je da te ni o cemu nisam slagao zar ne? Daruky sam rekao isto sto i tebi, da imam plan, ali da ga tek razradjujem, isto kao i tebi, istog tog dana o kom pricas sam ti rekao da nije pametno da mi verujes ako se dobro secam? I ne trebas, ali ovo sto cu ti sada reci je iskreno. Koji god plan ja smislio, stagod budem spletkario, ti, Robin, Boa, Daruky i Raneki bicete van toga, bar van lose strane toga, imas moju rec. Verovatnoca bilo kog plana da se ostvari se smanjuje kako se broj ljudi koji zna za njega povecava, ako budem mislio da trebas da znas za to, ili ako to bude uticalo na tebe na bilo koji nacin, reci cu ti, bar onaj deo koji je bitan. Ako ti ovaj odgovor nije zadovoljavajuc slobodan si da me izbegavas, u tom slucaju ucinicu isto."
1000/1000
1000/1000
1000/1000
Opet ponavljam , nije do plana.. ili bilo čega konkretno već do činjenice da ne mogu da smatram nekog prijateljem ako ne mogu da mu verujem, nisi slagao ništa direktno bar ne da sam još uvek provalio to, ali ako provalim imaćemo problem. Već pričam o činjenici da je svaki tvoj gest i odgovor na nešto čista laž pročitana već od prvog dana ali sam ignorisao u nadi da ćeš shvatiti da možeš da mi veruješ bar sa takvim sitnim stvarima, naprimer znam kakva mišljenja imaš o svima i svemu vidi se iz pogleda dosta toga, ali kad kažeš i to je totalno suprotno od onoga što misliš i osećaš to je za mene jednaka laž, te maske iza kojih se kriješ smaraju, i ne želim da se bavim enigmom tvoje ličnosti jer bi mi to samo oduzimalo vreme a ne bih imao ništa od toga.. ili počni iskreno da se ponašaš bar u mojoj blizini ili ćemo se razići na vreme. Što se plana tiče, slažem se. Čestitam takođe na prvoj rečenici koju si iskreno rekao jer si mislio.. Inače moram da idem, nisam ti još rekao ono što sam hteo, to jest nisam te još pitao.. drugi put pošto sad žurim, imam neke obaveze.. Ali valjda ćemo sledeći put preći odma na stvar a ne pričati okolo naokolo, i trošiti dragoceno vreme.
(Krenuo je ka izlazu šume ne ostajući iza da čuje njegov odgovor, izašao je i krenuo prema ulicama.)
1000/1000
1000/1000
1000/1000
Ocekovao je da ce naci nekog poznatog i da ce popricati malo sa njim, ali nikoga nije bilo. Bili su neki likovi ali nije bio razpolozen za upoznavanje novih ninji. Ali ipak suma ga je oraspolozila i opustila.
Stanja je mogao satima da sjedi u sumi i da ne mrda nikuda, samo da gleda krosnju, da malo zaboravi na proslost i a ne razmislja o buducnosti. Ali ipak nikada se nije toliko zadrzavao. Medjutim, ovaj put je bio drugaciji jer je slucajno zaspao. Probudio se sav preznojen i poceo ljutito da uzdise, ali to je bio samo san i smirio se.
-Aghh. To je bio samo san. Rekao je ljutito. -Moracu da se rijesim ovog sna vec jednom, a jedini nacin je osvetom. Ali ne znam kome, ne mogu da ga nadjem.
Rekao je veoma tiho da je jedva znao da li je izgovorio ili je samo bila misao.
1000/1000
1000/1000
1000/1000
1000/1000
1000/1000
1000/1000
1000/1000
1000/1000
1000/1000
"Da?"
Upitao ju je, na isti nacin kao i Hanzoa ranije tog dana.
1000/1000
1000/1000
1000/1000
Znaš i sam šta se sve dogodilo.. prvo bih želela da ti se izvinim.. nisam sigurna zašto imam tu potrebu, ali bez toga ne mogu da nastavim da komuniciram sa tobom Pokušala je da uhvati njegov pogled dok je nastavljala da priča Izvini, Makishima..možda je moj odnos prema tebi bio previše slobodan..ne znam.. ali mislim da je to razlog zbog kog imam potrebu da ti se izvinim.Zastala je na kratko, zagledala se u daljinu, pa nastavila
Znaš, ja sam primetila da je posle onoga u poslastičarnici tvoj pogled postao drugačiji. Tvoja razmišljanja su se promenila. Nešto se dogodilo. Molila bih te da mi ispričaš šta se sve dogadja u tvojoj glavi Opet je zastala na kratko, pa je nastavila
Znam da tražim previše, ali radi tebe i radi mene, molila bih te da mi objasniš bar neke stvari Kada je završila govor, pogledala je u njegovom pravcu, progutala knedlu i čekala odgovor.
1000/1000
1000/1000
1000/1000
"Nema potrebe da se izvinjavas."
Zapoceo je svoje izlaganje, uobicajnim smirenim glasom, ali nije mogao dugo da izdrzi a da ne poostri ton.
"Ispravka, nemoj da mi se izvinjavas, ja sam kriv, uzeo sam tvoje reci zdravo za gotovo, nisam sve sto si rekla izvrteo u glavi trideset puta, nisam napravio predstavu za tebe kao za sve ostale."
Glas mu je iz iznerviranog postepeno prelazio u porazen kako je ta recenica odmicala, da bi na sledeca ton potpunog ocajanja, mrznje prema sebi.
"Verovao sam ti, tako je lako poverovati nekome kada iz njihovih usta izlazi nesto slatko, ono sto zelis da cujes. Bio sam glup"
Zavrsio je sa tim delom, trebala mu je mala pauza, predah pre sledeceg, gde je samo duboko uzdahnuo, trebalo mu je svega par trenutaka za to, ali za Makishimu to kao da je bila vecnost, osetio je pritiskajuci osecaj u grudima kako ga napusta. Da li mu je stvarno bilo lakse da se izjada nekome? Primirio je svoj glas koji je opet poprimio onu monotonu, skoro pretecu frekvenciju.
"Da, naravno da se promenilo Boa, u tom trenutku sam mislio da sam te izbacio iz uma, da ces biti samo jedan clan ovog kampa, da ces mi biti vredna kao i svi ostali, a sama mozes da pretpostavis koliko je to, nazalost pogresio sam. Izgleda da sam i ja ipak sposoban za ljudske emocije, ko bi rekao?"
Ispustio je sicusni "Heh" zvuk iza tog poslednjeg, jedva cujan, kao da se sam sebi podsmevao za nesto sto je bilo normalno, na poslednji deo je namerno izostavio bilo kakav odgovor, bar toliko integriteta je zadrzao da o svojim mislima ne progovori sa njom, kao sto nije sa bilo kim drugim.
1000/1000
1000/1000
1000/1000
Mogla bih sada da kažem sto i jednu reč u svoju odbranu, stvarno bih mogla, ali ne želim. Nema potrebe. Šta će tebi to značiti? A meni? Da li ću se bolje osećati ako nadjem neko jeftino opravdanje i ispričam ti to? Kada ubiješ čoveka, koji god razlog bio, ishod je isti:čovek je mrtav. Tako je i ovde. No, ne mogu da negiram činjenicu da sam izuzeto blago rečeno loše raspoložena zbog svega što je bilo.. želim to da ispravim. A ja smatram da sve što poželim zapravo mogu da uradim ako se jako potrudim. Zato hoću da se jako potrudim oko toga da izmedju nas sve bude okej..Međutim, tebi to može zvučati kao da želim da sedim na dve stolice istovremeno.. a verovatno ti je tako izgledalo sve vreme..poslednju rečenicu izgovorila je jako zamišljeno,više za sebe nego za njega. Onda je nastavila Prvo ću ti postaviti pitanje, pa ću onda da nastavim da te davim pričanjem pogledala ga je pravo u oči i veoma ozbiljnim i čvrstim glasom rekla
Želiš li ti uopšte da imaš bilo kakva posla sa mnom? Da li imaš možda želju da me više nikada u životu ne vidiš? Da li me možda mrziš?nije ni trepnula dok je postavljala ova tri pitanja..
1000/1000
1000/1000
1000/1000
"Ne mrzim te Boa."
Krenuo je od poslednjeg pitanja, jednostavno je bilo najlakse za odgovoriti.
"Mislio sam da imam, zeleo sam da imam tu zelju, ocigledno nije tako."
Pre ocigledno je hteo da doda nazalost, ali to bi recenicu samo ucinilo grubljom i uvredljivijom, nije bilo potrebe za tako necime. Onda je opet cutao, nije ni sam znao koliko dugo, prvo pitanje je bio prvi put da na pitanje koje mu je postavljeno nije imao spreman odgovor, jednostavno nije znao sta da kaze, cak je u jednom trenutku i smislio nesto i otvorio usta, ali ta misao je otisla isto onoliko brzo je i dosla.
"Ne znam."
Rekao je tu porazavajucu recenicu, kako je ON mogao nesto da ne zna? Kako se nije spremio za taj neizbezan razgovor? Hiljadu kako. Prost odgovor na svako od tih kako je da nije zeleo da razmislja o tome.
1000/1000
1000/1000
1000/1000
Šta će sada biti sa nama, Makishima? Ja nisam ništa loše želela da uradim, a osećam da sam uradila, Osećam sve, Makishima. Koliko god ti maska imao, ja osećam šta ti osećaš.
Ne mogu da identifikujem uzrok ili tako nešto jer ne znam o čemu razmišljaš, ali šta ti je na srcu..osećam u tvojoj auriNasmejala se. Malo je i sama sebi zvučala smešno, ali znala je da je potpuno istina to što ona priča. Šta ćemo ti i ja sada?Ponovila je pitanje.. Da li ti možda znaš, jer ja ideju nemam šta da radim..poslednje dve rečenice je rekla sa takvim očajanjem u glasu da je sama sebe neprijatno iznenadila. Toliko, da je morala da spusti pogled ka zemlji na kratko i da skupi pesnice na rukama jer je sama sebe jako iznervirala..
1000/1000
1000/1000
1000/1000
"Gledaj me u oci, lepse je tako."
Rekao je, pitomijim glasom nego ikada, nije bilo nikakvog skrivenog znacenja u njegovim recima, nikakvog pretvaranja.
"Na tebi je sta cemo, niti te mrzim, niti si ista lose uradila."
To priznanje je vise bilo upuceno samom sebi nego njoj, svakako imao je potrebu to da izgovori.
"Dopala si mi se Boa, nisi smela da mi se dopadnes ali dopala si mi se. Niko, zaista niko me dugo vremena nije sludio kao sto si ti."
Nije verovao sta prica, vec prethodno vece je bio siguran da joj nece uputiti iskrenu rec ikada vise, ali eto ga, misli su sipale iz njega kao bujica. Ruka mu se sklonila sa nje i vratio ju je kraj svog tela, stegao je pesnicu, posto je sledeci deo bio onaj koji boli.
"Samo iz jednog razgovora, samo iz jedne veceri sam to znao. Ali sve to ide niz reku zar ne?"
1000/1000
1000/1000
1000/1000
1000/1000
1000/1000
1000/1000
"Odgovor na moje poslednje pitanje je dakle da?"
Izgovorio je to kao pitanje, ali zapravo je bila izjava, jako neprijatna za njega da pomisli, a kamoli izgovori.
1000/1000
1000/1000
1000/1000
Da li ti je poznato da sam ja veliki egoista? Odrastala sam sama i uvek sam sebi bila najbitnija. Tek od skoro sam počela da imam kontakt sa ljudima i zato mi je sve ovo neistražena zona..ne mogu da se naviknem da ne postojim samo ja na ovom svetu ponovo je pogledala u zemlju, nasmejala se ironično:podsmevala se samoj sebi. Zatimsmešno, čak glupo,možda tužno, ali tako je..sada ga je opet pogledala u oči Zašto ti sve ovo pričam? jednostavno je: samo egoistaa može da ti da odgovor koji ću ti ja sada dati:ne želim da sve ode u reku. Ja osećam, ja sam uverena: ako ja sada na tvoje pitanje odgovorim potvrdno, tj potvrdim ti da sve ide niz reku, nevidljivi zid će se pojaviti izmedju tebe i mene. Ja to ne želim.
Pored toga..koliko god to narcisoidno zvučalo, imam neki čudan osećaj da u mom prisustvu možeš da budeš malo iskreniji i otvoreniji.. što je po mom mišljenju jako bitno za psihu čoveka..ne smeš sve držati u sebi, mnogo je lepše kada možeš sa nekim da podeliš svoja razmišljanja..sada se nasmejala nekako čudno, sa dozom ironije Ja nikada nisam imala takvu osobu. Za tebe ne znam, ali mislim da ni tebi nije bilo lako..To je drugi razlog iz kog prosto ne želim da pustim da sve ide niz reku.Zastala je na kratko i potpuno se uozbiljila, i sa gadjenjem u glasu rekla: Vidiš, egoista sam, mnogo tražim i ne razmišljam o tvojim osećanjima. Ne očekujem od tebe ništa, ne očekujem da ostaneš uz mene, jer ja to nisam zaslužila..rekavši to, stegla je usne jer joj je bilo jako teško i pogledala u stranu kako ga vviše ne bi gledala u oči: bilo joj je jako teško.
1000/1000
1000/1000
1000/1000
"Zar nisam malopre rekao nesto za oci?"
Glas mu nije bio vise toliko pitom i nezan, ali i dalje nije bio preteci.
"Pameta si devojka, i sama si zakljucila da ja necu samo nestati iz tvog zivota stagod mi ti sada odgovorila."
Uzdahnuo je, priznavanje ovoga je bilo jednako priznavanju poraza.
"I da, kada pricam sa tobom opusteniji sam, mozda i iskreniji, to je slabost, ti si za mene slabost, zato mi ovo sve i tesko pada. Nikada nisam izgubio kontrolu nad sobom, apsolutno nikada do sinoc, ali evo izgleda da sam zaredjao dva dana. Mozes da racunas na mene za bilo sta, toliko je ocigledno, nadam se da cu i ja moci na tebe, ako nista drugo, bar smatram da bi bili dobri saborci. Samo nemoj da se zacudis ili zaprepastis kada vidis moje ponasanje oko drugih, video sam kako si me pogledala juce kada sam oko Ranekija poceo da se pretvaram."
Nije ni sam bio siguran da li laze ili je iskren kada ovo kaze, ali cinilo mu se da je drugo.
1000/1000
1000/1000
1000/1000
Zašto bi morao da gledaš na mene kao na slabost? Zašto sam ti ja jedina slabost? Ne želim da to bude tako..Jel ne možemo to da gledamo iz nekog drugog ugla? Namrštila se, kao da pokušava da se seti šta želi da kaže. Zatim je udahnula malo dublje i nastavila Ako se osećaš opuštenije sa mnom, a moram da priznam da sam i ja mnogo opuštenija sa tobom, zašto to ne bismo gledali kao plus? Zašto ne bismo u tome videli priliku da se odmorimo od svih nedaća i problema koje imamo? Dalje, iskrenost je vrlina, nikako mana. To će biti još jedna vrlina i za tebe i za mene. Na kraju, naravno da možeš uvek da računaš na mene. Poverenje. Ni ti ni ja ga nemamo u velikoj količini. Da probamo oboje da poverujemo malo?
Čovek je verujuće biće, mora da veruje u nešto kako bi postojao. Mi smo tu veru davno izgubili.. ajde da pomognemo jedno drugom da je povratimo? On joj je i dalje držao bradu ali ona se nije pomerala: gledala ga je sve vreme u oči, i kad je završila izlaganje, trepnula je dva puta kako bi i poslednja kapljica suze nestala. Zato su joj se oči caklile dok ga je gledala i čekala njegov odgovor...
1000/1000
1000/1000
1000/1000
"Pogresno si protumacila moje reci Boa, ne osecam se slabo kada tebi pricam istinu, ne osecam se slabo kada sam kraj tebe, ali ti jesi moja slabost. Pricao sam sa Hanzoom danas."
Napravio je pauzu koja je u tom trenutku bila tako dramaticna, nije mu prijalo to sto je morao da joj kaze.
"Video je kako sam pogledao kada te je Raneki poljubio."
Faca mu je pokiselila kada je to rekao, definitivno je bilo nemilo secanje.
"Pripretio mi je da ce to izneti pred ostale ako nastavim da se ponasam neiskreno pred njim, naravno, sredio sam situaciju, nemas razloga da se plasis, ali danas je Hanzo, sutra moze biti neko mnogo jaci, i ako se ovako nesto sazna, niko se nece suzdrzavati od toga da tebe iskoristi da bi dosao do mene. Bolje bezi dok mozes."
Ovo bolje bezi dok mozes je bilo malo saljivo, ali ostatak malog govora je bio ozbiljan.
1000/1000
1000/1000
1000/1000
Ko je taj Hanzo da ti preti? I ja sam sad tvoja slabost zbog njega?? Ne želim da se zalećem, naravno, ali tu mora nešto da se uradi. Moramo nešto da preduzmemo. Bezobrazluk na nivou.. tek sad je shvatila da priča na glas pa je stavila ruku na usta, kao da će to da izbriše to što je već izgovorila. Ipak, ovo saznanje je nije nateralo da se smiri i prekine sa pričom. Nastavila je: Sećaš li se kada smo pričali o kodeksu ninje? Pričali smo da je naš kodeks da preživimo, zar ne? Nemoj da dozvoliš da te bilo ko ucenjuje. Posebno ne za mene.Ne želim da budem tvoja slabost. Ne mogu da budem mirna znajući da te neko ucenjuje za mene. Zato ćemo mi to rešiti, zar ne? pogledala ga je u nekom očajničkom zanosu. Iako ga je znala kratko, ovo što je sada saznala mnogo ju je dotaklo. Sa nestrpljenjem je čekala njegov odgovor, videlo se da je veoma nervozna.
1000/1000
1000/1000
1000/1000
"Hanzo je mala maca Boa, rekoh ti, sve je vec sredjeno, nije valjda da mislis da bih pustio da se tako nesto dogodi?"
Imao je onu staru dozu sigurnosti u glasu, takva izjave nije nikada iznosio osim kada moze da ih podrzi.
"Pricao sam o buducnosti, kada ulog bude mnogo veci nego svadja u drustvu."
Njena prica o kodeksu ga je podsetila na nesto o cemu su isto ranije pricali, nasmejao se na tu misao a zatim je podelio sa njom.
"Inace celo vece sam ti blizu, kako to da nisam dobio udarac koji si mi jos onda obecala?"